Rohlíčky bez lepku

Vláčné rohlíčky 
je to podle tohoto receptu 
jen já dala 100g pohankové a 100g sachar mix B
Od uživatele Lenka Školová 

Rohlíky


200ml vody (na namočení psylia)
lžíce psylia + já dala ještě lžičku mletých chia semínek
50ml vody (na kvásek z droždí)
12g čerstvého droždí
lžičku cukru
200g Schar mix B
lžička soli
lžíce oleje
Namočit psylium do 200ml vody alespoň na 15min nebo alespoň projet tyčovým mixérem.Pokud je čas nechat klidně přes noc nebo pár hodin. Z droždí cukru a 50ml vlažné vody nechat vzejít kvásek. Vše smíchat s ostatníma surovinama, olej jako poslední.
V zakryté misce (nejlíp igelitkou, poklopem, víkem) jsem nechala těsto vykynout cca 20min, popřekládala jako chleba, rozdělila na 6 bochánků cca po 90g, z každého udělala trojúhelník, smotala, nechala 20min dokynout na pečícím papíru na plechu (zakrytém igelitem ať neoschnou)
Mezitím jsem rozpálila troubu na max( u mě 230), dolů dála ještě jeden na stříkání vody. Vložila jsem rohlíky, dolů nalila trochu vroucí vody, stříknula rohlíky z rozprašovače a pekla cca 5min.
Po 5 minutách je třeba vyndat spodní plech, ještě jednou postříkat rohlíčky a dopéct na 200 cca 20-30min - je třeba si to pohlídat
Těsto překládám jako chleba, aby byly rohlíky ve výsledku na povrchu hladké a pěkné, bublinky v těstě se natáhnou a překládáním se to jakoby trochu zahustí (překládat s citem a podsypávat jen co je nutné)
Aby se mi rohlíky nelepily na stůl při vyvalování tak jsem si je !lehce! podsypala moukou a aby se mi pak při smotání nerozmotaly tak jsem je z vrchu před stočením stříkla z rozprašovače.
Kynutí je třeba ohlídat, v těstě je relativně dost droždí na tu trošku mouky, mě to takhle kynulo v celkem studené kuchyni- v teple je třeba upravit čas kynutí, pokud rohlíčky nabývají a mají relativně pevný povrch jsou dobré, když už jsou na dotek hodně měké a pod prstem bubliny praskají už jsou moc (nejlépe potom znova trošku popřekládat, umotat, a nechat vykynout jinak v troubě klesnou)





Dobrou chuť Bára 

Komentáře

Okomentovat